Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

για Παιδιά και Νέους

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Όλα ξεκίνησαν τον χειμώνα του 1997, η Αντωνία τότε ήταν 8 χρονών και έμενε στον Υμηττό. Για την ιστορία, η Αντωνία είναι το κοριτσάκι που ζωγράφισε την πεταλούδα που κοσμεί εδώ και 10 χρόνια, σχεδόν σε όλες τις πρώτες σελίδες αυτής της εφημερίδας.

Η ενσάρκωση λοιπόν, της ίδιας της αθωότητας, η Αντωνία, παρά το γεγονός οτι δεχόταν συγχαρητήρια για την τιμή που είχε το δημιούργημα της να στολίζει την πρώτη σελίδα του τότε φύλλου(και όχι μόνο…), ήταν θλιμμένη. Αιχμαλώτισε όλη την τότε χαρά της μέσα σε ένα παράπονο και μια ανησυχία. Κάποια στιγμή που την έπνιξε το παράπονο αποφάσισε να ομολογήσει την σκέψη που βασάνιζε την παιδική ψυχή της, και έτσι είπε:«Δε σκεφτήκατε καθόλου οτι η πεταλούδα που σας έδωσα μπορεί να αρρωστήσει και μου την βγάλατε μέσα στο καταχείμωνο και την αφήσατε να πετάει στην βροχή, το χιόνι και το κρύο»;Η ερώτηση αυτή προβλημάτισε τότε όλους τους ανθρώπους του φεστιβάλ αλλά κανείς δεν κατάφερε να της δώσει μια ικανοποιητική απάντηση.

Τα χρόνια πέρασαν, σε λίγες μέρες θα διανύσουμε τον τελευταίο μήνα του 2007, η πεταλούδα μας μεγάλωσε και κλείνει φέτος τα 10 της χρόνια, Στα δέκατα αυτά γενέθλια, της μπορούμε να διαβεβαιώσουμε υπεύθυνα στην δημιουργό της οτι:« Όχι Αντωνία, η πεταλούδα σου δεν αρρωσταίνει, δεν αρρώστησε κανέναν χειμώνα και θα μείνει άφθαρτη όσα χρόνια και αν περάσουν. Και αυτό γιατί κάθε Δεκέμβρη δεν πετάει στη βροχή, στο χιόνι και στο κρύο παρά μόνο φτερουγίζει χαρούμενη σε μια μοναδική φεστιβαλική ατμόσφαιρα που διοχετεύεται από αγάπη ζωντάνια, ευτυχία, δημιουργικότητα».

Chrisa

Δεν υπάρχουν σχόλια: