Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

για Παιδιά και Νέους

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2007

Οι φίλοι μας από τη Γαλλία…

Η ώρα 13:30 και ο χώρος της Νομαρχίας σφύζει από ζωντάνια και κόσμο. Μέσα σε όλο αυτό το ιδιαίτερα θορυβώδες κλίμα συναντήθηκα με τους ξένους μας από τη Γαλλία και «αποπειράθηκα» να τους κάνω ορισμένες ερωτήσεις.

Οι φίλοι μας Juliette Mollero, Elza Vigier, Μelanie Dinoir, Julien Lopez και Juliette Vigier κατοικούν στην πόλη Le Havre της Γαλλίας όπου επίσης κάθε χρόνο διεξάγεται το Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου. Όπως και το δικό μας έτσι και το δικό τους φεστιβάλ είναι για παιδιά και η οργάνωση του αποτελεί ευθύνη εξ’ ολοκλήρου δική τους. Συγκεκριμένα τονίζουν ότι « il est tres important que les enfants participent a l’organisation du Festival pour qu’il soit plus creative. Pourtant le role des adultes sur l’administration est aussi indispensable,parce qu’ils sont ceux qui trouvent d’argent, des films, des professionels pour les workshops etc(=είναι πολύ σημαντικό να δίνεται στα παιδιά δυνατότητα συμμετοχής στην οργάνωση του φεστιβάλ ώστε να είναι πιο δημιουργικό. Ωστόσο και ο ρόλος των μεγάλων στον τομέα της διοίκησης είναι απαραίτητος κυρίως για την εύρεση χρημάτων, ταινιών, ειδικών για τα εργαστήρια κτλ). » Έτσι λοιπόν στα πλαίσια και του δικού τους φεστιβάλ διεξάγονται εργαστήρια , προβάλλονται ταινίες, και κριτικές επιτροπές αποτελούμενες από ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης.

Όσον αφορά το δικό μας φεστιβάλ το χαρακτηρίζουν δημιουργικό φανταστικό, με μεγάλη ποικιλία και ιδιαίτερα φιλόξενο ενώ ανάλογα ήταν και τα καλά λόγια για τους Έλληνες. Τέλος ιδιαίτερα τους αρέσει το Ζιζάνιο( τώρα το τι καταλαβαίνουν είναι απορίας άξιο) και τα Daily news! Γι’ αυτό ζιζάνια και εσύ Ιόλη κ Έλενα με την ομάδα σας βάλτε τα δυνατά σας…

Γιαννακαρά Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια: