Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

για Παιδιά και Νέους

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

Με πλατφόρμα τον Απόλλωνα

Ήταν βράδυ, αρχές Δεκέμβρη περίπου χρόνια πριν. Ο μικρός Μπόμπος, ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του και διάβαζε Χάρι Πότερ. Έκλεισε το βιβλίο και το άφησε στο κομοδίνο. Ένας αναστεναγμός ξέφυγε από τα χείλη του «Αχ, γιατί να μην μπορώ κι εγώ να ταξιδέψω μια μέρα με το Χόγκουρτς Εξπρές και μετά να ζήσω στο ονειρεμένο κάστρο?» έκλεισε τα μάτια του και τον πήρε ο ύπνος. Ήταν σαν να κοιμόταν ώρες όταν ξαφνικά ξύπνησε από ένα περίεργο θόρυβο. Κοίταξε έξω από το παράθυρο και τι να δει … ένα μικρό τρενάκι. Αμέσως βγήκε έξω και στάθηκε μπροστά του.

«’Έλα μέσα» του αποκρίθηκε εκείνο.

«Μα που θα με πας ?»ρώτησε ο Μπόμπος.

«Κάπου πολύ πιο μαγικά, από τον κόσμο του Χάρι Πότερ!!» απάντησε το τρένο.

Το παιδί μπήκε μέσα με απορία. Την υπέροχη ημέρα που είχε ονειρευτεί την έζησε. Αλλά το μεγάλο όνειρο το έζησε εκεί … στην μικρή πόλη του Πύργου, στο μικρό θέατρο του Απόλλωνα. Και όχι για μια μέρα … για μια ολόκληρη ομάδα!!! Μια εβδομάδα με ταινίες, εργαστήρια, πάρτι, εκδηλώσεις!! Το ζιζάνιο αντικατέστησε το βιβλίο του Χάρι Πότερ, και το τρενάκι το Χόγκουρτς Εξπρές.

Από τότε και για 10 χρόνια, κάθε Δεκέμβρη περιμένει το τρενάκι, που κάθε χρόνο είναι μεγαλύτερο. Κάθε χρόνο και για 10 χρόνια, είναι παντού με την μικρή του κάμερα. Μπορείτε και εσείς να δείτε το Μπόμπο … φτάνει να κοιτάξετε μια αφίσα. Μπορείτε να δείτε κι εσείς το τρενάκι … στην μεγάλη οθόνη του Απόλλωνα.. Εσάς περιμένει … για 10 χρόνια…

Γιαννακαρά Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια: